torstai 1. syyskuuta 2011

Leirikoulu potpotmaailmassa osa 1

Kuudesluokkalaiset koululaiset menevät leirikouluun arkielämässä kuin potelämässäkin. Kuudesluokkalainen nimeltä Siima joka on Kotpotinkoulussa tulee kertomaan kokemuksensa leirikoulussa:

Luokassamme on 30 oppilasta, 15 poikaa ja 15 tyttöä. Menimme junalla aamuvarhain paikkaan nimeltä Jee-po'. Junamatka kesti 2 tuntia. Olin pakannut mukaan aurinkolasit, uimapuvun, verkkareita, shortsit, kumisaappaat, kännykän, villapaitoja, muutaman T-paidan ja muuta sellaista jota tarvitsisimme leirillä.
Kudoin venyvästä muovista kumin, koska kaverini Rubiine tarvitsi pyyhekumia kumittaaksen piirroksen jonka oli piirtänyt.
Pojat mussuttivat salaa karkkia kunnes professori Nestemäinen tuli. Hän on meidän opettaja.
Kun pääsimme vihdoin Jee-po'kselle, vastaanottaja tuli ja esitteli meille paikkoja. Minä, Rubiine, Safary ja Kira saimme huoneen 15. Rubiine, joka oli taitava piirtämään, piirsi leirin.
Sen jälkeen prof. Nestemäinen pyysi kaikki ulos kuuntelemaan ohjeita. Ensin menisimme tutkimaan lintuja ja muita eläimiä, ja sitten menisimme tynnyriin uimaan. (Saat kohta tietää mikä se on).
Hajaannuimme pareittain eri paikkoihin. Minä ja Safary menimme metsäsätä pellolle ja tarkkailimme ympärillemme. Olimme ihan hiljaa, ja sitten alkoi näkyä: joukko Sateenkaarilinuja meni ohitsemme. Niitten laulu kuulosti herkältä ja kauniilta. Otin muutaman kuvan kunnes Kirahvikaulojakin ilmestyi pellolle. En ollut ikinä ennen nähnyt niitä, joten otin paljon kuvia niistä.
Sitten menimme takaisin kokoontumispaikalle. Professori Nestemäinen kysyi mitä olimme nähneet ja miltä ne kuulostivat.
Vastaanottaja tuli vastaan ja vei meidät ruokailusalille. Ruokana oli Spartan spagettia. Ne olivat kovia mutta todella hyviä kastikkeen kanssa. Tytöt juttelivat keksenään mitä olivat nähneet linturetkellä. Katsoin poikien pöytiin. Macho-Haba hotki spagettia, Shareasharkilla meni vettä väärään kurkkuun ja Chili H. nauroi Akiopin vitsille. Nestemäinen puhui kokille jotain.
Ja vihdoin, päivän päätteeksi: Tynnyrit! Vaihdoimme vaatteet ja menimme huoneeseen jossa suihkut ja tynnyrit olivat. Siellä tuoksui ihanalle! Tynnyreitä oli paljon.
Niitä on eri kokoisia; pieniä ja kapeita, pitkiä ja leveitä ja niin edelleen. Leveissä tynnyreissä pystyi olla 5 samaan aikaan ja pieniin mahtui vain yksi eikä siinä voinut uida, mutta siinä oli poreita että voisi rentoutua. Poretynnyreissä oli veden lisäksi hieman öljyä, joka teki ihosta kauniin, vihreää teetä (en tidä miksi, kai siksi että vedestä tuli vihreää?) ja ruusun terälehtiä jotta iho tuoksuisi. Tytöt oleskelivat enemmän poretynnyreissä ja pojat uiskentelivät enimmäkseen leveissä. Jotkut pojat kyllä menivät poretynnyriin, koska siinä oli pieni pöytä jossa pystyi pitää juomia. Join Kiran tekemää cocktailia ja söin muutaman irtokarkin joita olin ottanut mukaan. Kello kahdeksan piti lähteä ja mennä omiin huoneisiin rauhoittumaan. Latasin kameran kuvat koneelle, mutta saatte nähdä ne vasta ensi kerralla!

Siinä oli Siiman ensimmäinen leiripäivä. Ensi kerralla saamme tietää lisää!

1 kommentti: